Bu sayfadaki e-kitaplar Kalemzade Cengiz Yardım’a ait edebi eserler olmaktan ziyade
kendisine ait inceleme, araştırma ve teolojik çalışmalar olarak arşiv niteliğindedir.
Tamamı ücretsizdir ve referans göstermek kaydıyla paylaşıma açıktır. İlgili kitabın kapak resminin üzerine tıklayarak pdf dosyasını gönül rahatlığıyla indirebilirsiniz.
Ancak kitapların tüm hakları yazara aittir. Dolayısıyla hiçbir içerik kendi namına kullanılamaz. Alıntılarda ise referans vermek zorunludur. Ticari değillerdir. Para ve sair yollarla satılamaz, gelir maksadı güden internet platformlarında paylaşılamazlar.
All rights reserved to the author.
No part of these books may be used without permission.
Not for commercial purposes. No permission for sale.
İndirmek için kitaba tıklayınız
batı'nın utanç belgeleri
insanat
bahçeleri
Kalemzáde cengiz yardım
Genellikle bazı ırkları diğerlerinden üstün olarak sınıflandırmanın hiç utanç duyulmadan ve vicdansızca yapıldığı dönemlerdi. Frenoloji veya fizyonomiye dayandırılıyor ve sözde bilimsel teoriler kapsamında etnolojik sergiler olarak açılıyorlardı. Evrim teorisi de konuya alet ediliyor ve evrimin algılanışındaki hatalar ve toplumsal kibirden kaynaklı ilkel dürtüler farklı ırklardan insanların sergilendiği bu insan hayvanat bahçelerini üretiyordu. Bu utanç sergileri Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde 20. yüzyılın bile ciddi bir bölümünde yoğun bir şekilde ziyaret edildiler.
İnanılmaz görünüyor ama sadece 60 küsur yıl önce Belçika'da son insan hayvanat bahçesi ziyaret edilebiliyordu. Bunlar, dünyanın farklı yerlerinden, birçoğu köle olarak satın alınan insanların, kendilerini üstün olarak adlandıran toplumların şaşkınlığına ve zevkine yönelik sergilendiği, tatil günlerinin popüler etkinlikleriydiler.
paralel
ufuklar
çoklu evren İDDİALARI ÖZELİNDE
POPÜLER bilime teolojik bir bakış
Kalemzáde cengiz yardım
Yüzyıllardır bilimden uzak tavırlar çizen ve saplantılı kabullerle uyumakta olan “hurafe dolu” dini anlayışları artık kendi sahte kurtuluş hesaplarının içinde bırakıp bilimsel teolojiyi aydınlıkta tartışmanın zamanı geldi de geçiyor. Bu tartışmaları kendi inanışlarını toplumlara din diye domine eden dinci adamlara bıraktığımız ve toplumun her kesiminden düşünen insanlara yaymadığımız sürece aslında sahte bir söylem olan din-bilim çatışması da bilgi zemininde olmadığı için boşa enerji tüketilen arenasında sürüp gidecektir.
Yaşadığımız evren kocaman bir "puzzle" olabilir mi?
Çoklu evren konuları kimisi için yeni bir çalışma alanı gibi gelse de geçmiş dönemlerde de çok saygın kabul edilen isimler bile dini konularda birbirine yakın ya da paralel “kozmik çoğulculuk” fikirlerini savunmuşlardır. Bugüne gelindiğinde verilen aşırı tepkiler göz önüne alınırsa; yoksa insanlar dini anlayış yönünden eskilerden çok daha mı tutucu hale geldiler?